Skab balance mellem lagre & tilgængelighed på jeres NOOS sortiment

FASHIONBOARD Demand Planning beregner et 52 ugers salgsforcast, som omdannes til indkøbsforslag på de enkelte styles og størrelser.

Indkøbsforslagene tager udgangspunkt i de valgte indkøbsstrategier samt MOQ-grænser, leadtimes og andre parametre for den enkelte leverandør.

FASHIONBOARD Demand Planning lægger sig ovenpå jeres eksisterende ERP-systemer og kan implementeres på 1 – 2 uger. Kig ind i fremtidens indkøb med reducerede varelagre og øget tilgængelighed.

FASHIONBOARD Demand Planning - Lagerudvikling med historisk og fremtidigt overblik over lagerværdi og tilgængelighed

fra forecast til indkøb

Salgsforecasts og indkøbsforslag dannes på baggrund af historisk data og en række parametre omkring virksomheden.

Salgsforecast

 • Kunder
 • Ordrer
 • Reservationer
 • Butikker
 • Stock outs
 • Outliers

Styles, farver & størrelser

Styles, farver
& størrelser

Indkøbsforslag

 • Leverandører
 • Leadtimes
 • MOQ-regler
 • Råvare lager
 • Disponerings-
  regler

STYRK INDKØBSPROCESSEN OG GØR DISPONERING MERE GENNEMSKUELIGT

FASHIONBOARD Demand Planning løser problemstillinger som er for komplekse til at løse i et EPR-system eller regneark. Med direkte adgang til dit ERP-system bliver FASHIONBOARD Demand Planning løbende opdateret med data som holder styr på dit indløb og gør det muligt at reagere hurtigere. Følg løbende kvaliteten på nøgletal omkring indkøb og disponering.

Gør det lettere at optimere arbejdsprocessen med mere sikkert grundlag for indkøb og disponering på den enkelte style med det rette størrelsesmix

Overvåger de vigtigste nøgletal 52 uger frem, bl.a. week cover, lagerværdier, vægtet tilgængelighed, out of stock %, potential lost sales og unødige indkøb

Nemt at implementere – nemt at anvende for rutinerede planlæggere såvel som nye brugere i systemet

Læg differentierede indkøbsstrategier for produktgrupper og leverandører

Mulighed for at forbedre samarbejde med leverandører gennem dataudveksling som kan lede til kortere leadtimes og bedre planlægning

Typisk resultat efter 3-6 måneder er en lagerreduktion på 20-30% samt øget tilgængelighed med 10-20%

FASHIONBOARD er ikke bedre end mennesker, men det kan gøre mennesker bedre

Vi giver indkøberne redskaberne til at træffe de rette beslutninger ved at skabe overblik og bruge historiske data.

Kombineres dette med den menneskelige erfaring, opnår man stærkere processer og bedre resultater.

Vi giver indkøberne redskaberne til at træffe de rette beslutninger ved at skabe overblik og bruge historiske data. Kombineres dette med den menneskelige erfaring, opnår man stærkere processer og bedre resultater.

Features

LAGERVÆRDI OG TILGÆNGELIGHED

Optimer og oprethold løbende balancen mellem lagerværdi og tilgængelighed. FASHIONBOARD Demand Planning beregner indkøbsforslag ned på den enkelte style, farve og størrelse ud fra indkøbsstrategierne.

LAST MINUTE CHANGES

FASHIONBOARD Demand Planning ser hvor der potentielt opstår mangelsituationer på allerede afgivede indkøbsordrer på den enkelte style og foreslår last minute changes for åbne indkøbsordrer.

ET STYRKET FORECAST GRUNDLAG

FASHIONBOARD Demand Planning optimerer løbende forecast modellen gennem tilpasning af sæsonprofiler, kundernes indkøbsadfærd og kan desuden forudsige kommende trends baseret på historisk data.

FABRICS MANAGEMENT

Styrk dialogen med leverandøren. Overvåg lagerstanden på egne fabrics på tværs af styles med kommende indkøbsforslag og ordrer. Eller hold øje med kapacitetsbelægningen hos leverandøren.

BEVAR OVERBLIKKET MED DASHBOARDS

Stærke dashboards der holder overblikket og henvender sig til enten indkøber eller ledelsen med de vigtigste KPI’er. Funktionalitet der kan advare om kritiske situationer, der skal tages stilling til (early-warnings).

LUKKEPERIODER HOS LEVERANDØREN

FASHIONBOARD Demand Planning tager højde for leverandørens lukkeperioder; eksempelvis Chinese New Year. Indkøbsforslag placeres, så varerne kan nå at komme hjem.

FOKUS PÅ DE VIGTIGE STYLES

ABC-analysen inddeler sortimentet ift. omsætning og sikrer, at man holder fokus på de vigtigste styles. Har vi den rette tilgængelighed på de rette varer, og hvad fylder de på lageret?

OPTIMER CONTAINER OPFYLDNING

Optimer containerkapaciteten ved at fylde op med de mest nødvendige styles. Lad FASHIONBOARD Demand Planning foreslå, hvilke styles containeren skal fyldes op med ift. de kommende ugers forecast.

INNOVATIVE SOFTWARELØSNINGER TIL TØJINDUSTRIEN

FASHIONBOARD er en suite af danskudviklede SaaS-løsninger, der fokuserer på at optimere indkøbs- og disponeringsprocesserne i tøjindustrien. Modulerne Demand Planning til NOOS varer, Style Investment til kollektionssalg og Replenishment til flytning af varer mellem butikker skaber grundlaget for optimerede lagre, højere tilgængelighed og øget salgseffektivitet.

FASHIONBOARD er en suite af danskudviklede SaaS-løsninger, der fokuserer på at optimere indkøbs- og disponeringsprocesserne i tøjindustrien.

Modulerne Demand Planning til NOOS varer, Style Investment til kollektionssalg og Replenishment til flytning af varer mellem butikker skaber grundlaget for optimerede lagre, højere tilgængelighed og øget salgseffektivitet.

Rapporter

FASHIONBOARD Demand Planning har indbygget forskellige rapporter, der gør det nemt for indkøber og ledelse at danne sig et overblik over NOOS sortimentet. Rapporterne indebærer blandt andet lagerudvikling, potentielt tabt salg, ABC-analyser, åbne indkøbsordre, sizesplit fejl og meget mere – Se et par eksempler nedenfor. 

Andre fashionboard moduler

Style investment

FASHIONBOARD Style Investment følger nye kollektioner fra start til slut og giver indkøberne bedre forudsætninger for en mere korrekt disponering af kollektionen med mulighed for at foretage gambling*. Processen sikrer, at salg og indkøb er afstemt inden der igangsættes de endelige indkøbsordrer.

Andre fashionboard moduler

Style investment

FASHIONBOARD Style Investment følger nye kollektioner fra start til slut og giver indkøberne bedre forudsætninger for en mere korrekt disponering af kollektionen med mulighed for at foretage gambling*. Processen sikrer, at salg og indkøb er afstemt inden der igangsættes de endelige indkøbsordrer.

Replenishment

FASHIONBOARD Replenishment overvåger alle vareflows, lagre og salg for at forudsige det fremtidige salg for den enkelte butik. Systemets algoritmer vil beregne forslag til den enkelte butik på style- og størrelsesniveau med hensyntagen til de opsatte leveringsdage og valgte lagerstrategier